
Araç trafiğine motorlu taşıtların çıkabilmesi için sigorta zorunluluğu bulunmaktadır. Trafikteyken herhangi bir kaza durumunda üçüncü kişilerde oluşabilecek hasarları karşılayan trafik sigortası, sigortayı yaptıran araç sahibinin ve aracının hasarlarını karşılamaz.
Bununla birlikte sigortasını yaptırmayan araçların trafiğe çıkması yasaktır, aracın yakalanması durumunda cezai işlem uygulanır. Araç sahibinin kendi aracı için kasko yaptırması gerekmektedir. Kanunlarca zorunlu tutulan trafik sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmeli, kazayaptim.com olarak yakından inceleyelim.
Sigorta Şirketlerinin Sundukları Teklifleri Karşılaştırın!
Trafiğe çıkması için araçlarda trafik sigortası zorunlu tutulmaktadır. Aracın modeli ve yaşına göre trafik sigortasının fiyatları değişiklik göstermektedir. Kazaları kontrol altına almak ve en aza indirmek için sigorta zorunlu tutulurken sigorta şirketlerinde trafik sigortası fiyatları farklılık göstermektedir.
Trafik sigorta fiyatları sabit olsa da sundukları hizmet gereği sigorta şirketlerinin teklifleri değişmektedir. Aracınıza sigorta yaptırmadan önce sigorta şirketlerinin sundukları teklifleri karşılaştırın!
Sigorta şirketlerinin web sitelerinden aracınıza uygun teklifleri şubeye gitmeden öğrenebilir, sundukları hizmetleri kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz. Sigorta şirketlerinde ek olarak asistan teminatı, mini onarım hizmeti ve hukuksal koruma gibi ek hizmetler fiyatları etkilemektedir.
Hasarsızlık İndirimi Hakkında Bilgi Edinin!
Sigortalı kullanıcılar hasarsızlık indiriminden faydalanabilirler. Hasarsızlık indirimi, kazaya karışmadığınız durumda hasarsız geçen her yılda indirim oranı artış gösterir. Hasarsızlık indirimi hakkında bilgi edinin!
Aracınız hasar gördüğünde hasarsızlık indiriminden faydalanamazsınız ve daha yüksek primler ödemek zorunda kalabilirsiniz. Trafik sigortası poliçesinde hasarsızlık indirimlerin doğru bir şekilde uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmelisiniz. Alacağınız hasarsızlık indirimi oranlarını, primleri araştırmanız faydalı olacaktır.
Sigortayı Yenileme Tarihini Kaçırmayın!
Motorlu taşıtların trafiğe çıkması için sigorta yaptırması gerekir. Ülkemizde trafiğe kayıtlı araçların %35’inde trafik sigortası bulunmamaktadır. Sigortasız araçların trafikte tespit edilmesi durumunda cezai işlemler uygulanmaktadır. Tespit edilen araçların sigorta yaptırması gerekir ve sigorta yapılmadan tekrar trafiğe yakalanan araçlar trafikten menedilir.
Trafik sigorta yenileme tarihi hafta sonuna denk geliyorsa yenilemeyi ilk iş günü yaptırmanız şartıyla gecikme cezası uygulanmaz. Cezaya maruz kalmamak için sigortayı yenileme tarihini kaçırmayın!
Poliçede Yer Alan Bilgilerin Doğruluğundan Emin Olun!
Trafik sigortası yaptırmadan önce araç ve sizin hakkındaki bilgileri incelemeniz gerekir. Trafik sigortası 1 yıl boyunca geçerlidir ve her sene yenilenmesi gerekir. Bu sebeple poliçede yer alan bilgilerin doğruluğundan emin olun!
Trafik sigortasının başlangıç ve bitiş tarihlerini kontrol ederek geçerlilik süresini not alabilirsiniz. Trafik sigortası poliçesi, birkaç sayfadan oluşur, sonrasında sorun yaşamamak için zaman ayırarak tüm bilgileri kontrol edin.
Trafik sigortası hakkında aklınızda olan soruları, poliçede tereddütte kaldığınız noktaları mutlaka sorun ve bilgi sahibi olun. Sigortanın kapsamını, hasarsızlık indirimi, maliyetler ve birçok önemli noktayı sigorta şirketine sormayı unutmayın.
Öneri İçerik: Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırmak için Bilmeniz Gerekenler
Can ve mal güvenliğiniz için yaptıracağınız trafik sigortası yaptırmanız yasalar gereğince zorunlu tutulmaktadır. Kazayaptim.com olarak trafik sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmeli, önemli noktalar nelerdir, sorularına detaylı yanıtlar verdik. Aracınızın, bütçenizin ve sağlığınızın korunması için yaptırmanız gereken trafik sigortasını kazayaptim.com anlaşmalı acentelerden yaptırabilirsiniz.